Jaksity Kata

Hamar kibújt belőle a szereplési vágy: már négy évesen verset szavaltam az óvodai ünnepségeken, később az iskolai rendezvényeknek is állandó szereplője voltam: színdarabban, versszavalásban, énekkarban. Többször nyertem versszavaló versenyt, olasz nyelven is. Emellett versenyszerűen ritmikus sport gimnasztikáztam is, ahol bár sikerült néhány érmet begyűjtenem, nem tartoztam az élmezőnyhöz. Nem is ez számított, hanem a mindennapi edzések, és az ott kötött barátságok, amik a mai napig a legmeghatározóbbak életemben. Közben gyermekstatisztaként a filmek világába is bepillanthattam. Több, mint 20 filmben szerepeltem. Természetesen én is színésznő szerettem volna lenni, mint a legtöbb kislány, de az utolsó pillanatban meggondoltam magam és mindenki legnagyobb meglepetésére a Külkereskedelmi Főiskolára felvételiztem.

Két diplomát szereztem, a másodikat a Kereskedelmi- Vendéglátóipari- és Idegenforgalmi Foiskola reklámközgazdász szakán.

Oroszul és olaszul / szakmai felsofok /, szerbül / középfok /, angolul / társalgási szint / beszélek.

Még a foiskolás évek alatt bekerültem a modellszakmába, ahol hét évet töltöttem el. Valamennyi hazai, nagy divatbemutatón részt vettem, számos reklámfilm foszerepét / Always, Tic-tac, Persil, Philips lady shave / megkaptam és többször dolgoztam külföldön is / Bécs, Milánó, Tokió, Szöul, Fülöp-szigetek /. Itthon a legtöbbet Náray Tamás, rendezo-koreográfus, divattervezovel dolgoztam, késobb az o cégének lettem a marketing igazgatója, majd magam is rendeztem bemutatókat.

Munkáim során egyre többet találkoztam újságírókkal és kedvet kaptam ehhez a szakmához, így 1997-ben bejelentkeztem a Komlósi Oktatási Stúdió média szakára. Még az iskolapadot koptattam, amikor Bárdos András ajánlására bekerültem a Magyar Televízió Híradójához gyakornok riporternek, majd egy év múlva felkértek a TV3 Jövonézo címu musorának vezetésére és innen hívtak át a TV2-höz, reggeli hírolvasónak és riporternek a hírmusorokba. Az itteni munkám során több sztárral is készítettem interjút / Michael Flatley, Elton John, Geraldine Chaplin, Aidan Quinn, Zsigmond Vilmos /. Majd 2001-tol a “Jó reggelt Magyarország” egyik musorvezetoje lettem.
Egy évvel késobb a Klubrádió megkeresésére önálló musort indítottam, ez a mai napig minden szerda délelött hallható.

2003. februárjától, 2,5 éven át az MTV Kékfény c. bünügyi magazinjának társmüsorvezetöje voltam.
2006. szeptemberében pedig az ECHO TV fő hírműsor-vezetője.

 

Légy szociális és oszdd meg weboldalunkat!
This entry was posted in Műsorvezetők házigazdák and tagged , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.